Brompton vouwfietsen

De Brompton is de absolute topper onder de vouwfietsen

 Gait Rigter is uw dealer voor Brompton vouwfietsen!
 
Brompton vouwfietsen blinken uit in vouwgemak, compactheid en uiteraard de rijeigenschappen. Iedere Brompton wordt handgemaakt in West-Londen, op deze manier wordt de kwaliteit gegarandeerd. Het ontwerp van de Brompton vouwfietsen is het resultaat van 35 jaar innovatie en verbetering. Door dit ontwerp kan een Brompton in 10 tot 20 seconden worden opgevouwen. Een Brompton is maatwerk waarbij uit vele verschillende types en onderdelen kan worden gekozen. De meest gangbare uitvoeringen hebben wij in de winkel staan en ruim op voorraad! Zelf een Brompton samenstellen kan ook volgens het B-Spoke programma. De levertijd van deze fietsen lopen dan wel op (gemiddeld 6 tot 8 week).

Het frame van de Brompton is verzinkt onder de lak en kan dus niet roesten. De Brompton is de kleinst vouwbare fiets ter wereld en hierdoor zeer gemakkelijk mee te nemen in auto, trein boot of bus. In combinatie met het openbaar vervoer vormt de Brompton een snel en goed alternatief voor de auto. De Brompton mag vaak gratis mee in de trein, metro of bus ! Als een van de weinige vouwfietsen is de brompton zeer geschikt voor mensen met lange benen, in combinatie met een verlengde zadelpen. Ook is de fiets voorzien van een uitstekende schokdemper die zorgt voor veel comfort. De Brompton is leverbaar in vele uitvoeringen. Deze onderscheiden zich door 3 of 6 versnellingen,wel of geen bagagedrager,spatborden of verlichting en in 3 verschillende stuurcombinaties.

Onderstaande opties geven weer welke mogelijkheden er zijn bij het samenstellen van de Brompton vouwfiets:

BROMPTON BIKE BUILDER

Met de BIKE BUILDER is het mogelijk om alle opties die mogelijk zijn te combineren, uit te printen en meenemen naar de winkel zodat wij hem direct voor u kunnen bestellen. Stel ook u eigen brompton samen:
Klik op de Brompton om zelf de Brompton te configureren, of Klik Hier. 

Vouwinstructie Brompton vouwfiets:
Bekijk video . TYPE UITVOERING

De Brompton vouwfiets kan worden uitgevoerd in verschillende types:


De E-Type:

De Brompton E-Type is de lichtste en goedkoopste uitvoering. Deze uitvoering heeft geen spatborden en bagagedrager.

De L-Type:

De Brompton L-Type is uitgerust met spatborden, essentieel voor fietsen bij slecht weer.

De R-Type:

De Brompton R-Type is de meest complete Brompton, deze uitvoering heeft spatborden en een bagagedrager. De bagagedrager heeft een dubbele functie. Naast de mogelijkheid om extra bagage mee te nemen zorgt de bagagedrager er ook voor dat wanneer de Brompton is opgevouwen het pakketje stabieler staat en verrijdbaar is.

VERSNELLINGEN


De Brompton vouwfietsen zijn met verschillende versnellingsmogelijkheden te leveren.
De meest verkochte Brompton vouwfietsen worden geleverd met drie of zes versnellingen.

STUURKEUZE


De Brompton vouwfietsen zijn uit te voeren met vier verschillende type sturen. Sinds de introductie van het H-Type stuur is dit een van de populairste opties. Het H-Type stuur zorgt ervoor dat u een meer rechtop zittende houding krijgt op de vouwfiets.
Hoogte verschil tussen de verschillende uitvoeringen.

ZADELPEN

                  Standaard zadelpen                                                                                             Telescoop zadelpen

                                        

ZADELKEUS

                   Standaard Brompton zadel                                                                       Brooks B17 Special

                          

FRAME VERING

Standaard schokbreker            Harde shockbreker

  

VERLICHTINGS MOGELIJKHEDEN

                  Batterij verlichting                                               Shimano naafdynamo verlichting

                   

 

Wilt u nog meer informatie over Brompton? Kom vrijblijvend naar onze winkel, en kom proef fietsen!
 

BROMPTON ACCESSOIRES

 

Voortassen:
Speciaal voor brompton ontwikkelde voortassen om makkelijk bagage mee te nemen op de vouwfiets.
Brompton heeft meerdere uitvoeringen hieronder een overzicht van de meest gebruikte voortassen.

DE VOUWMAND

Een grote open tas met de 'vorm' en mogelijkheden van een fietsmand die dankzij de speciale spanbeugel plat is op te vouwen. De vouwmand is ideaal voor boodschappen maar ook om een andere tas makkelijk in mee te nemen.

 

DE T-BAG

De geheel vernieuwde reistas met aan de voor en zijkanten een netvak, hoofd en achtervak hebben door middel van z.g. rolopsluiting een variabele grote (28L +/- 40L)

DE C-BAG (COMMUTER TAS)

Voorzien van diverse vakjes om makkelijk mee te nemen.

DE TRANSPORTHOES IN ZADELZAK

Het meest verkochte Brompton accessoire. Deze hoes is ondanks zijn lage gewicht bijzonder slijtvast.
Als de hoes om de Brompton zit kan deze nog steeds rollen op zijn transportwieltjes.
 

DE ZADELZAK

Hij wordt gemakkelijk opgeborgen in de meegeleverde zadelzak. Die zadelzak past zowel aan het standaard zadel als aan de Brooks door zijn in breedte verstelbare riempjes.

TRANSPORTHOES MET EEN LUXE ZADELTAS

Dezelfde transporthoes is verkrijgbaar met een luxe zadeltas. De zadeltas heeft een hoofdvak voor de hoes en eronder een wegritsbaar ondervak voor allerhande spulletjes zoals portemonnee, sleutels of reparatiesetje.
 

DE TRANSPORTTAS

Gaat een stapje verder dan de hoes. De fiets kan volledig opgeborgen worden, waarna de tas wordt dichtgeritst. Nadeel is wel dat de transportwieltjes niet meer gebruikt kunnen worden, zodat men de fiets moet dragen. Hiervoor heeft de tas twee flinke hengsels en is een schouderband meegeleverd
 

DE ACHTERTAS

Voor wie aan zijn stroomlijn wil denken en toch bagage wil vervoeren op de Brompton is er de achtertas. Gebruikmakend van de achterdrager van de Brompton is hij er snel op te zetten en af te halen. Doordat hij geen speciale draagbeugel nodig heeft is hij voordeliger dan de voortassen.